Centru de educație nonformală «Diversitate», în parteneriat cu EAJC oficiul de la Kiev,

Centrul Cultural Evreiesc «KEDEM», Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova organizează proiectul internațional intercultural «Izvoarele toleranței 2.0, Moldova-2019»

pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani,

care va avea loc din din 27 octombrie pâna la 3 noiembrie 2019.

Scopul proiectului:

Crearea unei platforme pentru familiarizarea participanților cu diversitatea culturală și etnică a Moldovei și crearea condițiilor pentru dialog și cooperare reciprocă.

Obiectivele proiectului:

 • Pentru noi este important să creăm un spațiu sigur și o atmosferă de încredere pentru comunicarea și interacționarea adolescenților;
 • Suntem interesați împreună cu participanții noștri să descoperim o nouă lume, țară, cultură, istorie și să obținem o nouă experiență;
 • Ne place să împărtășim cu proiectele noastre și cu proiectele colegilor noștri, care arată, cum poate fi schimbată lumea
  din jurul nostru. O lume foarte specifică: curte, stradă, școală, parc;
 • Ne este important să le inspirăm pe participanții noștri la faptul că schimbările în societate, în oraș și în țară pot fi făcute
  de oameni activi — absolvenții ai proiectului nostru;
 • Ne este important, ca proiectu nostrul să fie un spațiu pentru adolescenți, unde se pot încerca și aprecia oportunitățile
  de a fi ei înșiși, să se simtă importanți și valoroși;
 • Ne este important, ca aici să apară noi prieteni, cunoștințe esențiale și abilități sociale, care va ajuta să se simtă încrezători
   în sine și în viața cotidiană.

Cum să devii participantul proiectului:

Dacă ai între 13 și 18 ani, dorești să-ți petreci această vacanța de toamnă activ, îți este interesant de să afli «cum diversitate
este o mare parte a lumii, care ne înconjoară», dacă dorești să faci cunoștință cu adolescenți din alte orașe și țări — vino la noi!

Ce facem 7 zile:

 • Descoperim proiectul “Izvoarele Toleranței, Moldova” din nou. Noi continuăm să facem cunoștința cu diversitatea culturilor Moldovei într-un format nou.
 • Acumulăm experiență în crearea și implementarea proiectelor proprii;
 • Participăm la workshop-uri de jurnalism, creative writing, muzica, coregrafie, teatru, filme, artă;
 • Creăm videouri, instalații de artă și multe alte lucruri diferite;
 • Ne împărțim cu istoria și cu istorii;
 • Facem cunoștință cu literatura, teatru, arta și urbanismul;
 • Învățăm și obținem experiență de dialog și auto-prezentarea;
 • Învățăm cum să înțelegem mai bine pe sine și pe alții;
 • Învățăm să gândim critic;
 • Obținem experiență de lucru în echipă și colaborarea cu colegii și echipa de proiect.

Condiții de participare:

pentru participanții din Moldova:

pentru participanții din alte țări:

Va oferim în acest an câteva opțiuni:

 1. Dacă plătiți 3.000 de lei, până la 3 octombrie, vi se va fi oferit un loc în tabără fără să îndepliniți sarcina creativă.
  Am prevăzut 10 astfel de locuri.
 2. Dacă participați în concursului de sarcini creative pînă la 3 octombrie donația este 1500 de lei. Selectarea participanților
  la tabără va avea loc bazînd pe rezultatele concursului de sarcini creative. Locurile sunt limitate.
 3. Datorită faptului că în acest an proiectul nu poate fi suportat de cîteva donatori, care ne-au suportat în trecut, considerarea posibilității de oferire unei burse pentru cei 3 copii care vor scrie o lucrare creativă puternică, dar nu au capacitatea de a plăti toată donația din cauza situației financiare, la moment este în discuție. În acest caz, cînd ne trimiteți sarcina creativă, scrieți-ne despre necesitatea acestei burse. Aplicație dumneavoastră va fi considerată aparte, și vom lua o decizie, băzînd pe situația financiară a proiectului, pînă în data de 5 octombrie.

 

*Costul total al aflării copilului în proiectul nostru — 8.100 lei, este costul de alimentare, cazare, transport Chișinău-Vadul lui Vodă-Chișinău, programul educațional, sprijin medical și servicii de securitate (prezența medicului și pazei la teritoriului).

 

Luați în considerația faptul că independent de opțiunea, pe care o alegeți, trebuie să completați
Chestionarul participantului/participantei:

Va oferim în acest an 2 opțiuni:

 1. Achitînd €250** pînă la 20 septembrie vi se va fi propus un loc în tabără fără să îndepliniți sarcina creativă.
 2. Dacă participați în concursului de sarcini creative pînă la 22 septembrie donație este €150**. Selectarea participanților la tabără va avea loc bazînd pe rezultatele concursului de sarcini creative. Locurile sunt limitate.

 

*Costul total al aflării copilului în proiectul nostru este €410, este costul de alimentare, cazare, transport Chișinău-Vadul lui Vodă-Chișinău, programul educațional, sprijin medical și servicii de securitate (prezența medicului și pazei la teritoriului).

**Transportul pînă la Chișinău se schiță de participanții.

 

Luați în considerația faptul că independent de opțiunea, pe care o alegeți, trebuie să completați
Chestionarul participantului/participantei:

Condiții oferite:

Copiii sunt uniți în grupuri după pe criterii de vârstă și de programă, în fiecare grup sunt până la 15 de persoane. Programul de proiect este conceput astfel încât copiii să aibă posibilitatea de a colabora și de a comunica în propriul lor grup, și în grupuri mixte.

 

În restaurantul local, vom fi serviți cu mese delicioase și sănătoase de 4 ori la zi. Printr-un aranjament prealabil, putem oferi o abordare individuală pentru vegetarieni și copii cu intoleranță la anumite alimente. Participanții vor fi cazați de 3-5 persoane în camere standard.

 

La baza există o terenul sportiv, locuri pentru relaxare și socializare. Teritoriul este îngrădit și se află sub securitate non-stop .

Pe teritoriul bazei este prevăzută și cazarea medicului.

Locația:

În această toamnă vom fi bucuroşi să vă întâlnim la baza de odihnă «Sirius», orașul Vadul lui Vodă, raionul Chișinău,
Rep. Moldova. Baza de odihnă «Sirius» se află în vale pitorească a Nistrului.  Condițiile cazării și fotografiile cazării, pot fi găsite accesând linkul.

Informații suplimentare:

 Pentru copii și părinți din Moldova contactele noastre sunt:

+373 797 42383 - Oxana, manager de comunicare;

+373 60044664 - Elena, manager de comunicare;

și e-mail  tolerspace.org.md@gmail.com.

 

Pentru copii și părinți din Moldova vă invităm să ne contactați prin e-mail tolerspace.org.md@gmail.com.

O scurtă istorie:

Proiectul «Izvoarele Toleranței», s-a născut în Ucraina în 2002 și se implementează de Congresul Comunităților Naționale din Ucraina pînă în ziua de azi. Proiectul «Izvoarele Toleranței», de asemenea, era lansat în anul 2012 în Georgia, și este realizat de colegii noștrii din «Center for Participation and Development».

 

În Moldova, proiectul a avut loc pentru prima dată la 17-27 august 2011, organizat de echipa «Clubului Toleranței» CCE «KEDEM», Congresul Comunităților Naționale din Ucraina, Congresul Euro-Asiatic Evreiesc, sprijinit de CCE «KEDEM» și Biroul Relațiilor Interetnice. Din 2015 proiectul este organizat de Centru de educație non-formală «Diversitate» în parteneriat cu Congresul
Euro-Asiatic Evreiesc și Centrul Cultural Evreiesc «KEDEM».

 

Centrul de educație non-formală «Diversitate» a aplicat cu proiectul «Izvoarele Toleranței» la concursul internațional, și a fost selectat de mai mult de 200 de proiecte din toată lumea, și era premiat de juriu independent pentru realizări în domeniul dialogului intercultural, în categorie „Dezvoltarea durabilă”, nominalizare “Dialogul de culturi”. Premiul era acordat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării din Austria, gala premiilor a avut loc pe data de 5 septembrie 2017 în Viena.

Vom fi bucuroși să petrecem cu tine și pentru tine o tabără minunată «Izvoarele Toleranței 2.0»!

RU

EAJC, Kyiv Office

diversitate.org.md, 2015-2019